Bokens titel. Om boken utkommit under olika titlar, visas här den första titeln.

En stad av ljus

Samtida recension
Läs en samtida recension ur Resonerande bokkatalogen. Obs! Recensionerna kan innehålla spoilers, dvs. information som avslöjar intrigen.

Typ

romaner

Upphovsman

Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.
Pärmbild
Pärmbild
Olika pärmbilder visas stora om du pekar eller klickar på den lilla bilden.

Beskrivning

Anne-Marie är en medelålders kvinna. Hon sitter i ett gammalt hus som hon ärvt, ensam men omvärvd av det förflutna. Framför allt minnet av hennes far, Henning, en undantagsmänniska som ingen förstod utom kanske hans dotter. Hennes liv med Henning växer fram ur de slitna ting och halvt förgätna händelser som nu blir levande för henne. Till sist står fram en av de finaste bilder av ett förhållande mellan far och dotter som man kan tänka sig. Runt henne växer också andra sidor av världen, andra människor, somliga välkända för den som läst Kerstin Ekmans föregående romaner: Jenny, Konrad, Ingrid och många fler.
Framför allt är "En stad av ljus" en roman om kärlek, i ovanliga, gripande eller upprörande former. Det är också en roman om hur man kan tänkas förhålla sig till livet, hur det obegripliga möjligen ska kunna fattas, hur en ny värld ska kunna byggas av gamla stenar, annan hud.
"En stad av ljus" knyter an till Kerstin Ekmans romaner "Häxringarna", "Springkällan" och "Änglahuset". Men det är en berättelse som mer än de flesta står på egna ben, känslig och stark, fängslande och vemodigt tankfull och med ett stråkdrag av mystik igenom den intensiva, illusionsfria men oändligt varma skildringen av människor.

(baksidestext)

Ämnen och teman

Konkreta platser för händelserna

Exakt tidpunkt

Ämnesord

Originalspråk

Textutdrag

Jag är i lindens krona och den blommar, blommar. Sommaren är sen, dess vindar tunga och varma. Allt som är mitt har jag med mig härinne. Jag har tagit det med mig som näring.
Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar

Första publikation

ja

Utgivningstid

Sidantal

495

Förlag

Språk

Utgivningstid

Sidantal

524

Språk

Översättare