Bokens titel. Om boken utkommit under olika titlar, visas här den första titeln.

Desperation

Typ

romaner

Upphovsman

Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.
Pärmbild
Pärmbild
Olika pärmbilder visas stora om du pekar eller klickar på den lilla bilden.

Beskrivning

Nevada består till största delen av en utsträckt öken som man färdas genom på väg till något annat. Det är en skrämmande plats på jorden. Under den obarmhärtiga sommaren finns det framför allt längs Highway 50 de som aldrig kommer att nå sina destinationer. Som litteraturdocenten Jackson och hans fru; som familjen Carter på semesterresa; som den utbrända författaren Johnny Marinville på sin Harley Davidson.
En död katt på fastspikad på ett vägmärke välkomnar resenären till Desperation, en liten gruvstad på väg att tyna bort. Där finns Collie Entragian, en storväxt uniformerad galning som tror sig vara ensam upprätthållare av lagen så långt ögat kan nå.
Det är tydligt att någonting i grunden är skevt här; Entragian är bara ett tecken på detta. De hemligheter som ligger fördolda inom stadens gränser och de ondskefulla ting som infekterar staden är lika talrika som hemska. Men som den unge David Carver tycks veta - även om det nästan skrämmer livet ur honom när han inser det - så är de krafter som mobiliseras mot dem av samma slag.
I Desperation målar Stephen King upp ett apokalyptiskt drama om Gud och djävulen, om galenskap och insikt. Hans känsla för upptrissad spänning har aldrig varit så finslipad, hans skräckfantasier aldrig så hämningslösa som när hans resenärer upptäcker den egentliga innebörden av ordet desperation.

(baksidestext)

Ämnen och teman

Konkreta platser för händelserna

Exakt tidpunkt

Originalspråk

Textutdrag

Hon tittade på honom, och i det hårda ökenljuset såg han att mycket av färgen försvunnit från hennes ansikte och bara kvarlämnat de röda fläckarna av solbränna på hennes kinder och panna där inte ens stark solkräm helt lyckats skydda henne.
Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar

Utgivningstid

Sidantal

565

Språk

Första publikation

ja

Språk

Utgivningstid

Sidantal

617

Förlag

Språk

Översättare