Letar du efter något att läsa? Hitta intressanta författare, böcker och nya läsupplevelser på Boksampo.fi.
Bokens titel. Om boken utkommit under olika titlar, visas här den första titeln.

Amerikaresan

Typ
romaner
Upphovsman
Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.
Pärmbild
Pärmbild
Olika pärmbilder visas stora om du pekar eller klickar på den lilla bilden.
Beskrivning
Baksidestext:
Erkki Hakala och Taisto Matsomppi har haft en viss framgång här i livet. Erkki driver ett mattväveri i Österbotten och Taisto har gjort sig pengar på en liten möbelfabrik. Men trots detta måste de emigrera, liksom deras förfäder en gång gjort. Det är dock inte svälten de flyr från, utan skattebjörnen. I Florida väntar dem likasinnade landsmän, ett nytt hem och nya vägar.
De är tuffa gossar, anser de själva, även om ett litet tvivel gnager dem, väl undangömt. Erkkis hustru ser det ganska tydligt. - Antti Tuuri ser det ännu klarare. Han kan och förstår singa österbottningar, antingen de är tystlåtna fixare eller storkäftade skrävlare. Utan att moralisera och med ironisk distans beskriver han de båda skattesmitarnas irrfärder i det nya hemlandet. Hans raskt flytande berättelse har många drag av skälmroman och komedi.
Ämnen och teman
Konkreta platser för händelserna
Exakt tidpunkt
Originalspråk
Textutdrag
De ringde från poliskontoret på morron så snart jag hade kommit till väveriet; jag fick rådet att hålla mig borta från fabriken, om det inte var så att jag absolut ville vara där; stämningsansökan var så gott som på väg. Jag tackade.
Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.
utgivningar
Utgivningstid
Sidantal
304
Förlag
Språk
Översättare
Första publikation
ja
Utgivningstid
Sidantal
330
Förlag
Språk