Bokens titel. Om boken utkommit under olika titlar, visas här den första titeln.

Divisadero

Typ

romaner
Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.
Pärmbild
Pärmbild
Olika pärmbilder visas stora om du pekar eller klickar på den lilla bilden.

Beskrivning

Det är 70-tal och på en gård i Kalifornien möter vi en ovanlig familj: en far, hans dotter Anna, den adopterade dottern Claire och Coop, en pojke som togs om hand som fyraåring då hela hans familj brutalt mördades på granngården. Barnen växer upp tillsammans och flickorna är oskiljaktiga. När Anna och Coop är i tonåren överraskar fadern dem i en intim kärleksscen och grips av ett vanvettigt raseri. Familjen splittras, men händelsen binder dem också samman genom ofrånkomliga gemensamma minnen.
Coop flyr för att söka lyckan som pokerspelare i Nevada och Claire kommer att arbeta för en advokatbyrå i San Francisco. Anna återfinner vi ett decennium senare i Frankrike. Hon har studerat fransk litteratur och har nu slagit sig ner i ett hus som tillhört en tidig 1900-talsförfattare, Lucien Segura. Hon engagerar sig i hans livsöde, som på olika sätt är en spegelbild av hennes eget liv, och hon förälskar sig i en man, vars far kände Segura.

Författaren till Bookerprisbelönade Den engelske patienten återkommer med en andlöst vacker och komplex roman om kärlek, passion, förlust och ett förflutet man inte kan undkomma. En roman som manar till långsam läsning, där varje detalj är betydelsefull.

(Bonniers)
Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar

Undertitel

Annas bok

Utgivningstid

Sidantal

266

Språk

Översättare

Första publikation

ja

Språk

Utgivningstid

Sidantal

320

Förlag

Språk

Översättare