Bokens titel. Om boken utkommit under olika titlar, visas här den första titeln.

Sensommar

Typ

romaner

Upphovsman

Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.
Pärmbild
Pärmbild
Olika pärmbilder visas stora om du pekar eller klickar på den lilla bilden.

Beskrivning

Johan Bargums nya roman utspelar sig under några sensommardagar i den östnyländska skärgården. En familj har samlats kring mamman som ligger för döden på sitt älskade sommarställe Vidarnäs. Bröderna Carl och Olof möts efter många år på skilda håll och minnen flammar upp: svartsjuka, övergivanden, svek. De soliga dagarna vid havet undermineras av hemligheter - och det är inte bara läsaren som har överraskningar att vänta.
Man får dessutom ha roligt.
Johan Bargums bok är en kärleksförklaring, en saknadens sonat: det faller ett ljus över människorna i den gamla villan och deras tillkortakommanden. Det som tycks vara förlust vänds kanske slutligen till sin motsats. Vet man någonsin vad som egentligen händer?

(baksidestext)

Platser för händelserna

Konkreta platser för händelserna

Tidpunkt för händelserna

Exakt tidpunkt

Originalspråk

Textutdrag

Vet man någonsin vad som egentligen händer?
Det är som att springa ett fyrahundrameterslopp: under några korta ögonblick är man mitt i händelsernas centrum, vinden brusar kring öronen, lungorna vill sprängas, konkurrenterna flåsar, allt som finns är ett målsnöre någonstans framför en.
Men är det det som egentligen händer?
Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar

Utgivningstid

Sidantal

128

Förlag

Språk

Översättare

Undertitel

[roman]

Första publikation

ja

Utgivningstid

Sidantal

150

Språk