Letar du efter något att läsa? Hitta intressanta författare, böcker och nya läsupplevelser på Boksampo.fi.
Bokens titel. Om boken utkommit under olika titlar, visas här den första titeln.

Röda husets gåta

Typ
romaner
Upphovsman
Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.
Beskrivning
När Antony Gillingham, denne glade unge världsman, kliver av tåget vid Woodhams lilla station, har han inget annat i huvudet än att få sig några angenäma dagar tillsammans med sin gamle kumpan Bill Beverley, som är gäst på Röda huset. Men Antony hamnar rakt i ett dubbelmysterium: Röda husets herre, Mark Ablett, har plötsligt försvunnit spårlöst, och i biblioteket ligger Marks bror dödsskuten på golvet… Antony finner det en förträfflig idé att axla Sherlock Holmes kappa, och kumpanen Bill får bli hans Watson. De smyger i månskenet, de löser mysteriet med fönstret som borde varit stängt men som är öppet, de finner en hemlig gång… Gåtan tätnar…

(Baksidestext, Trevi 1977)
Ämnen och teman
Personer, aktörer
Platser för händelserna
Konkreta platser för händelserna
Exakt tidpunkt
Originalspråk
Textutdrag
I sommareftermiddagens dåsiga värme tog Röda huset siesta. Det hördes ett lättjefullt surr av bin i blomsterrabatterna, och duvorna kuttrade mjukt i almtopparna. På avstånd hördes surret av en gräsklippare, detta det mest vilsamma av alla lantliga ljud – vilan förljuvas av vetskapen att andra arbetar.
Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.
utgivningar
Första publikation
ja
Språk
Utgivningstid
Sidantal
227
Förlag
Språk
Översättare
Lisätietoja
Bra böcker, 1977 (Bra deckare)
Utgivningstid
Sidantal
191
Språk
Översättare
Serie
Utgivningstid
Sidantal
209
Förlag
Språk
Översättare