Bokens titel. Om boken utkommit under olika titlar, visas här den första titeln.

Cirkusens son

Typ

romaner

Upphovsman

Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.
Pärmbild
Pärmbild
Olika pärmbilder visas stora om du pekar eller klickar på den lilla bilden.

Beskrivning

Handlingen i Cirkusens son utspelar sig i Indien och bland många färgstarka personer spelar Dr Daruwalla, den excentriske ortopeden, en stor roll. Han har en något egendomlig hobby. Han samlar dvärgblod för att lösa gåtan med dvärgväxt. Dessutom skriver han manus till den indiska filmindustrin. Hans berättelser handlar om inspektör Dhar som både älskas och hatas av filmpubliken. Så verkar dr Daruwallas filmmanus bli sanna när ett mord begås och en ”riktig” Dhar dyker upp …
Dessutom finns här en adoptivson och hans tvillingbror, en cirkusdvärg och en mystisk skönhet, smutsiga hippies och andra osannolika existenser, allt skildrat med stor och mustig berättarglädje. (Baksidestext)

Ämnen och teman

Personer, aktörer

Huvudpersoner

Platser för händelserna

Konkreta platser för händelserna

Exakt tidpunkt

Originalspråk

Textutdrag

Dvärgarna fick honom alltid att återvända - till cirkusen och till Indien. Doktorn visste precis hur det kändes att lämna Bombay "för sista gången". Nästan varje gång doktorn lämnade Indien, svor han på att han aldrig skulle komma tillbaka. Så gick åren - vanligtvis inte fler än fyra eller fem - och återigen gjorde han den långa flygturen från Toronto.
Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar

Utgivningstid

Sidantal

680

Förlag

Språk

Översättare

Första publikation

ja

Språk

Utgivningstid

Sidantal

638

Förlag

Språk

Översättare

Lisätietoja

Bonnier: 1994
MånPocket: 1995