Bokens titel. Om boken utkommit under olika titlar, visas här den första titeln.

Nej! Jag vill inte gå med i en bokcirkel

Typ

romaner
Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.
Pärmbild
Pärmbild
Olika pärmbilder visas stora om du pekar eller klickar på den lilla bilden.

Beskrivning

”Verkligen inte!” säger Marie Sharp när en vän föreslår att hon ska gå med i en bokcirkel nu när hon snart fyller sextio. Marie har ingen lust att träna hjärncellerna. Inte cykla genom Mongoliet, inte hoppa fallskärm. Hon vill göra gamla saker, inte unga saker. Hon gillar att bli äldre. Plötsligt öppnar sig nya möjligheter.
Hon tycker sig ha mer gemensamt med dem som är tjugo år yngre än dem som är femton år äldre, fast ändå upptas hennes tankar mycket av det där med kroppens förfall. Hur får man på sig strumpbyxorna när man inte kan balansera på ett ben längre? Hon funderar på om hon ska ge upp sexlivet. Man kan ju kompensera sig, t ex genom att bli förälskad på nytt – i sonsonen. För nu har hon äntligen fått ett barnbarn och bär alltid med sig en packe foton på underverket!

Vresigt, skarpsinnigt, rörande och roligt blir det när en kvinna på väg mot de sextio skriver dagbok, och många i samma situation kommer att le igenkännande.

(Bonniers)
Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar

Undertitel

roman

Utgivningstid

Sidantal

263

Språk

Översättare

Första publikation

ja

Språk

Utgivningstid

Sidantal

302

Förlag

Språk

Översättare