Bokens titel. Om boken utkommit under olika titlar, visas här den första titeln.

Kryssningen

Typ

romaner
Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.
Pärmbild
Pärmbild
Olika pärmbilder visas stora om du pekar eller klickar på den lilla bilden.

Beskrivning

På sensommaren avgår luxuösa passagerarfartyget Narcissus på en medelhavskryssning. Förutom all den utsökta bekvämlighet som ingår i de svindlande biljettpriserna avhålls också varje kväll en konsert med två musikaliska världsstjärnor, den burduse tyske pianisten Hans-Helmut Kreuze och den temperamentsfulla italienska operadivan Doria Doriacci.
Passagerarna utgörs av en brokig skara ur det internationella jetsetet: sockerkungen Armand Bautet-Lebrêche och hans formidabla hustru Edna, tidningsmagnaten Eric Lethuillier och hans förmögna men kuvade hustru Clarisse; den professionelle spelaren Julien Peyrat och den gudasköne gigolon Andreas; filmproducenten Simon Béjard och medföljande starlet Olga.
Väl upplagt, alltså, för förvecklingar, inte minst amorösa. Lojt och behagligt går dagarna sin gilla gång, men under ytan växer spänningarna; havet ligger blank men ombord drar det ihop sig till full storm.

Kryssningen är Sagans största roman hittills, fylld av kärlek, spänning och en glittrande humor och med den omisskänneligt saganska förståelsen för kärlekens irrvägar, för människans svaghet och för passionens styrka.

(baksidestext)
Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar

Utgivningstid

Sidantal

480

Språk

Utgivningstid

Sidantal

359

Förlag

Språk

Översättare

Första publikation

ja

Utgivningstid

Språk