Syndernas mångfald

Typ

novellsamlingar

Upphovsman

Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.

Beskrivning

Tio intima möten med den amerikanska medelklassen, dess vardag i stort och smått, dess önskedrömmar, förhoppningar, innersta tankar och besvikelser. Richard Ford skriver med direktexponerat ljus, med överraskande skärpa, färger och kontraster. Perspektiven är ovanliga men läsaren ser snart vad bilden föreställer. Detta är USA bortom myterna och Hollywood. Det skulle kunna vara du och jag. Människor som försöker förstå tillvaron och göra den mer dräglig utan att vare sig lyckas eller misslyckas helt och hållet.

Med Syndernas mångfald fortsätter Richard Ford att förädla kortprosans form såsom han tidigare gjort i Kvinnor med män. Det genomgående tema för nio noveller och en kortroman är otrohet, allt ifrån att bedra sin äkta hälft till att svika sina ideal.

(baksidestext)

Ämnen och teman

Personer, aktörer

Konkreta platser för händelserna

Originalspråk

Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar

Första publikation

ja

Utgivningstid

Språk

Undertitel

noveller

Utgivningstid

Sidantal

296

Språk

Översättare

Utgivningstid

Sidantal

385

Förlag

Språk

Översättare