Bokens titel. Om boken utkommit under olika titlar, visas här den första titeln.

Mannen som gick upp i rök

Samtida recension
Läs en samtida recension ur Resonerande bokkatalogen. Obs! Recensionerna kan innehålla spoilers, dvs. information som avslöjar intrigen.

Typ

romaner
Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.
Pärmbild
Pärmbild
Pärmbild
Olika pärmbilder visas stora om du pekar eller klickar på den lilla bilden.

Beskrivning

Ansiktet var så fullständigt uttryckslöst att bilden måste härröra från en fotoautomat.- Alf Matsson har försvunnit, sa mannen med stor emfas.- Jaså. Och efterlysningarna har inte gett något resultat?- Det har inte sänts ut någon efterlysning. Och det skall inte bli någon heller, sa mannen fånstirrande.
Förord av Roslund & Hellström. Innehåller även extra material om bokens tillkomst.

Mellan åren 1965 och 1975 skrev Maj Sjöwall och Per Wahlöö tio polisromaner i boksviten Roman om ett brott. Med böckerna om Martin Beck och hans kollegor lade de grunden för den moderna kriminalromanen - böcker som sedan dess varit en central inspirationskälla för en lång rad av världens främsta kriminalförfattare.

(BTJ)
Mannen som gick upp i rök är den andra delen i författarnas svit Roman om ett brott och betraktas av de flesta bedömare som den svagaste i serien, även om den på intet sätt är dålig. Martin Beck får i uppdrag att resa till Budapest och diskret efterforska en försvunnen journalist. Sökningen efter denna leder fram till en liga som smugglar narkotika från Mellanöstern till väst via de dåtida socialiststaterna.

Personer, aktörer

Huvudpersoner

Konkreta platser för händelserna

Exakt tidpunkt

Ämnesordskedjor

Originalspråk

Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar

Undertitel

roman om ett brott

Första publikation

ja

Utgivningstid

Sidantal

189

Förlag

Språk

Utgivningstid

Sidantal

227

Förlag

Språk

Översättare