Bokens titel. Om boken utkommit under olika titlar, visas här den första titeln.

Andarnas hus

Samtida recension
Läs en samtida recension ur Resonerande bokkatalogen. Obs! Recensionerna kan innehålla spoilers, dvs. information som avslöjar intrigen.

Typ

romaner

Upphovsman

Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.
Pärmbild
Pärmbild
Pärmbild
Pärmbild
Pärmbild
Olika pärmbilder visas stora om du pekar eller klickar på den lilla bilden.

Beskrivning

Esteban Trueba är en diktatorisk ledargestalt både i politiken och i sitt hem. Han kan skrämma arbetare, politiker, affärsfolk och tjänstehjon till underdånighet och lydnad. Men han kan aldrig på djupet kuva kvinnorna i sitt liv.

Esteban är gift med Clara, som har övernaturliga gåvor och förutser många av de katastrofer som kommer att drabba familjen. Deras dotter växer upp till en självständig och okuvlig kvinna, som inte låter sin kärlek tyglas av klassgränser eller faderns vrede. Och dotter-dottern blir till hans sorg den radikalaste av dem alla, men ironiskt nog också den som kommer att stå honom närmast.

Livet blir inte som Esteban tänkt, även om han lyckas skapa sig en betydande förmögenhet och en maktposition i samhället. Den blodiga militärkuppen raserar allt han byggt upp och varken makt eller pengar kan rädda hans familj eller landet ur olycka.

(baksidestext)

Isabel Allende flydde efter militärkuppen 1973 från Chile. I exil skrev hon den stora romanen Andarnas hus, en berättelse i den latinamerikanska traditionen, fylld av berättarglädje och burlesk humor. Den enda roman i denna tradition som skrivits av en kvinnlig författare. Andarnas hus är en bred krönika över Chiles utveckling i det tjugonde århundradet, speglad i historien om en stor och märklig familjs öden. Det är på en och samma gång en färgrik ordfresk och en dramatisk berättelse som samlat miljoner läsare i den gamla och nya världen.

Ämnen och teman

Personer, aktörer

Konkreta platser för händelserna

Exakt tidpunkt

Ämnesordskedjor

Originalspråk

Filmer

The following links will take you away from this site.

Textutdrag

Barrabás kom till familjen sjövägen, antecknade flickan Clara med sin sirliga handstil. Redan då hade hon för vana att skriva ner viktiga saker, och senare, när hon blev stum, skrev hon också ner vardagligheter, utan en aning om att hennes skrivböcker femtio år efteråt skulle hjälpa mig att rädda minnet av det förgångna och att överleva min egen skräck.
Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar

Första publikation

ja

Språk

Utgivningstid

Sidantal

436

Förlag

Språk

Utgivningstid

Sidantal

383

Förlag

Språk

Översättare