Bokens titel. Om boken utkommit under olika titlar, visas här den första titeln.

Gift med en kommunist

Typ

romaner

Upphovsman

Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.
Pärmbild
Pärmbild
Pärmbild
Olika pärmbilder visas stora om du pekar eller klickar på den lilla bilden.

Beskrivning

Radioskådespelaren Iron Rinn är en storvuxen hårding från Newark, ständigt på flykt från en plågsam hemlighet. Han är en idealistisk kommunist, en outbildad grovjobbare som förvandlats till berömd underhållare, en nästan två meter lång Abraham Lincoln-kopia, som efter att ha tjänstgjort i andra världskriget passionerat hänger sig åt att förändra världen och slutar som svartlistad och arbetslös, krossad.
Gift med en kommunist är historien om Iron Rinns förnedrande fall. Det är en berättelse om grymhet, svek och hämnd; en amerikansk tragedi av ett slag som bara Philip Roth kan förmedla rasande och rolig, vältalig och förkrossande exakt.
Philip Roth är en av USA:s största samtida författare. Hans senaste roman i svensk översättning var Pulitzervinnande Amerikansk pastoral (1998).

Platser för händelserna

Konkreta platser för händelserna

Tidpunkt för händelserna

Exakt tidpunkt

Originalspråk

Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar

Utgivningstid

Sidantal

396

Förlag

Språk

Översättare

Utgivningstid

Sidantal

344

Förlag

Språk

Översättare

Första publikation

ja

Utgivningstid

Språk

Ingår i samlingsverket