Bokens titel. Om boken utkommit under olika titlar, visas här den första titeln.

Antichrista

Typ

romaner
Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.
Pärmbild
Pärmbild
Olika pärmbilder visas stora om du pekar eller klickar på den lilla bilden.

Beskrivning

Blanche är en blyg och alldaglig tonåring som ingen lägger märke till. Men en dag på universitetet är det någon som ser henne: Christa, en av de populäraste flickorna. Rolig, framåt, söt och charmig. Blanche är överlycklig. Christa börjar sova över hemma hos Blanche och hennes föräldrar i veckorna.
Föräldrarna blir förtjusta i Christa, som verkar så mycket öppnare och trevligare än deras egen dotter. Christa tar över Blanches säng, hennes plats i familjen och styr över henne - tills Blanche börjar tänka på henne som Antichrista. För att rädda sig själv blir Blanche tvungen att agera mer kraftfullt än hon någonsin tidigare gjort ...

Antichrista är en stark och utforskande roman om hur en människa kan dominera och manipulera andra, om lögn och förställning - men den visar också att det går att resa sig ur förnedring och utplåning.
(Bazar)
Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar

Utgivningstid

Sidantal

158

Förlag

Språk

Översättare

Serie

Utgivningstid

Sidantal

170

Förlag

Språk

Översättare

Första publikation

ja

Språk