Bokens titel. Om boken utkommit under olika titlar, visas här den första titeln.

Sista hygget

Typ

romaner
Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.
Pärmbild
Pärmbild
Olika pärmbilder visas stora om du pekar eller klickar på den lilla bilden.

Beskrivning

Vicke Nilo är väl inte den typiske skogshuggaren - han avviker på många sätt - men skogshuggarlivet känner han ut och in. När han berättar om sina öden drar en hel epok förbi, ett numera legendariskt arbetsliv i de nordfinska storskogarna.
Men Vickes väg från ödemark till ödemark är ändå djupt karakteriserande. Han är mannen som startar långt under nollpunkten och har fått lita till sin egen kraft och förslagenhet för att ta sig fram. Han är hårdhänt formad av livets djävligheter, och när han här skalar skikt efter skikt av sitt innersta jag är resultatet ett människoporträtt som man svårligen kan glömma.
Det är en skakande läsning att se Vicke Nilo växa fram i helfigur, feg och tapper, klurig, vresig, och ömhetslängtande, en satgubbe alltid rädd om sin frihet, både ärlig och förljugen - en människa skildrad av en berättarkonstens mästare.

(baksidestext)
Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar

Utgivningstid

Sidantal

489

Förlag

Språk

Översättare

Första publikation

ja

Utgivningstid

Sidantal

529

Förlag

Språk

Ingår i samlingsverket

Utgivningstid

Språk

Ingår i samlingsverket