Bokens titel. Om boken utkommit under olika titlar, visas här den första titeln.

Med huvudet före

Typ

romaner

Upphovsman

Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.

Beskrivning

När Martin och Kate Clay svänger upp på den leriga gårdsplanen till sitt lantställe möts de av traktens godsherre Tony Churt som oväntat inviterar dem på middag ¿ han vill att de ska ta en titt på en oljemålning han har i sin ägo. Men det är den där andra lilla anspråkslösa tavlan som används för att täppa till draget i den öppna spisen som får Martin att tappa andan. Kan det vara? Är det möjligt att det är? Martin blir fullkomligt besatt och på ett par dagar har han vecklat in sig i en härva av lögner, hisnande penningtransaktioner och svek. Men vem lurar egentligen vem i denna komplicerade moraliska och intellektuella labyrint?

Michael Frayn är född i London 1933 och är verksam som journalist, roman- och pjäsförfattare, dokumentärfilmare och Tjechovöversättare. Hans pjäs Köpenhamn spelades våren 2000 på Dramaten.

(Wahlström & Widstrand)

Personer, aktörer

Platser för händelserna

Exakt tidpunkt

Ämnesord

Originalspråk

Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar

Första publikation

ja

Språk

Utgivningstid

Sidantal

437

Språk

Översättare

Undertitel

roman

Utgivningstid

Sidantal

342

Språk

Översättare