Bokens titel. Om boken utkommit under olika titlar, visas här den första titeln.

Ers Kungliga Höghet

Typ

romaner

Upphovsman

Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.

Beskrivning

Prinsessan Christianna är en ung kvinna av sin tid: född i Europa, utbildad i USA och långt mognare än sina tjugotre år.
Hennes far, regent i Liechtenstein, tar sin ledarroll mycket seriöst och han har redan bestämt sig för hur livet för hans enda dotter ska se ut. Ett liv och en roll som allt mer börjar kännas som en tung börda för Christianna.
För hennes fyra år på college i Kalifornien har gjort henne medveten om världen utanför hennes fars slott. Hon ser vad svält, sjukdomar, fattigdom och naturkatastrofer gör mot människor och hon kan inte längre blunda för det.
Besluten att göra en insats, övertalar hon sin far att få börja jobba som volontär för Röda Korset. Hon placeras i Eritrea vid gränsen mot Etiopien. Ett av världens fattigaste länder som är hårt drabbat av aids och svält.
Detta blir omvälvande för Christianna och en tid med drastiska förändringar och spännande upptäckter tar sin början. (Baksidestext)

Huvudpersoner

Platser för händelserna

Konkreta platser för händelserna

Originalspråk

Textutdrag

Christianna stod vis sitt sovrumsfönster och tittade ut på backsluttningen i det strilande regnet. Hennes blick vilade på en stor, vit hund som ivrigt krafsade i leran, genomblöt och tovig i pälsen.
Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar

Utgivningstid

Sidantal

300

Förlag

Språk

Översättare

Första publikation

ja

Utgivningstid

Språk

Utgivningstid

Förlag

Språk

Översättare