Bokens titel. Om boken utkommit under olika titlar, visas här den första titeln.

Brodern från Moskva

Typ

romaner

Upphovsman

Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.
Pärmbild
Pärmbild
Olika pärmbilder visas stora om du pekar eller klickar på den lilla bilden.

Beskrivning

Brodern Aleksej emigrerar också till det nya Europa och Helsingfors. Mycket passerar över gränserna, människor och smuggelgods.

Brodern från Moskva är Matti Rönkäs andra kriminalroman i hans serie om Viktor Kärppä, som i Finland hittills nått upp i sex böcker. Denna andra kriminalroman har kommit ut i tio länder, bland annat Tyskland, Norge, Italien, Holland, Polen och nu snart i Sverige.

Huvudpersonen Viktor Kärppäs äldre bror heter Aleksej. Han bodde i Moskva med sin familj men bröt av olika skäl upp för att flytta till sin yngre bror Viktor i Helsingfors. De två bröderna, uppväxta i forna Sovjetunionen i ryska Karelen, är olika varandra och Aleksej blir misstänkt för heroinsmuggling och för samröre med maffian i Sankt Petersburg. Viktor Kärppä försöker rentvå sin bror, både med hjälp av kriminella kontaker och med den finska polisen Korhonen. Han är piskad att hitta heroinets verkliga väg in i Finland.

Viktors flickvän Marja, från del 1, flyttar nu till USA för att fortsätta sina studier.

Första delen i serien heter Med en mördarres ansikte.

(Lindelöws)
Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar

Första publikation

ja

Utgivningstid

Sidantal

239

Förlag

Språk

Utgivningstid

Sidantal

222

Språk

Översättare

Lisätietoja

På titelbladet och förtitelbladet även: En Viktor Kärppä-deckare

Ingår i samlingsverket

Utgivningstid

Språk

Ingår i samlingsverket