Bokens titel. Om boken utkommit under olika titlar, visas här den första titeln.

Med en mördares ansikte

Typ

romaner

Upphovsman

Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.
Pärmbild
Pärmbild
Olika pärmbilder visas stora om du pekar eller klickar på den lilla bilden.

Beskrivning

Samhällskritik och humor i skön förening

Första thrillern i den serie som givit Matti Rönkä utmärkelsen Glasnyckeln, för bästa nordiska deckare, hittills som enda finska författare.

I thrillern Med en mördares ansikte smugglas narkotika, sprit, konst, vapen och prostituerade över gränserna. Ofta är Viktor Kärppä, mannen från andra sidan gränsen, lättad över att veta så lite som möjligt av det han blir inblandad i. Men en dag kommer Aarne Larsson på besök till privatdetektiven Viktor Kärppäs slitna kontor. Aarne Larssons fru Sirje Larsson har försvunnit i villaförorten Baggböle i Helsingfors. Hon är immigrant från Estland. Har Sirje flytt bort från sitt nya hemland eller fallit offer för en mördare? Själv har hon blivit beskylld för att vara "en estnisk hora".

Sirjes bror Jaak Lillepuu är en fruktad gangster i Tallin. Viktor Kärppä tar sig an fallet med Sirjes försvinnande och letar i hennes omgivning efter ledtrådar och också bland sina egna kontakter, både kriminella och lagliga. Hans djärva sätt och olika identitetshandlingar öppnar dörrar.

Viktor Kärppä växte upp i det sovjetiska Karelen men emigrerade efter murens fall till Helsingfors. Kvar i Karelen har han sin gamla mor medan brodern bor med sin familj i Moskva. Sina kontakter och erfarenheter från sovjetsamhället använder han sig av i sitt arbete som privatdektektiv i det nya hemlandet Finland.

(Lindelöw)

Ämnen och teman

Huvudpersoner

Platser för händelserna

Konkreta platser för händelserna

Exakt tidpunkt

Originalspråk

Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar

Första publikation

ja

Utgivningstid

Sidantal

220

Språk

Undertitel

en Viktor Kärppä-deckare

Utgivningstid

Sidantal

216

Förlag

Språk

Översättare

Ingår i samlingsverket

Utgivningstid

Språk

Ingår i samlingsverket