Bokens titel. Om boken utkommit under olika titlar, visas här den första titeln.

Mörk arena

Typ

romaner

Upphovsman

Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.
Pärmbild
Pärmbild
Olika pärmbilder visas stora om du pekar eller klickar på den lilla bilden.

Beskrivning

De flammande eldhaven efter kvartersbomberna har slocknat. Krigsskådeplatsen Bremen ligger i mörker. I det overkliga ruinlandskapet råder ett slags egendomlig tystnad, men ibland kan man fortfarande höra dånet efter sammanrasande ruinväggar. Så börjar det plötsligt röra sig därnere bland bråten. Det är de skabbiga råttorna som försiktigt ger sig ut på jakt. Tyska råttor - och amerikanska.

Huvudpersonen Walter Mosca kommer hem till USA efter demobiliseringen. Därhemma väntar honom hans mor, hans bror och hans fästmö med välkomsttårar och en festmåltid. Krigshjätens porträtt står på hedersplatsen uppe på spiselkransen. Men han är inte längre den rene och oskuldsfulle pojkvasker som full av entusiasm anmälde sig som frivillig till det stora korståget. Ingenting är sig likt. Han bryter med familjen och far tillbaka till det ockuperade Bremen.

Där möter han sina gamla kompisar, som lever livets glada dagar i en stad som är halvdöd av svält. Spriten är billig, militärbilar står alltid till förfogande och tyska flickor kan man få så många man vill ha för en handfull cigarretter.

(baksidestext)

Personer, aktörer

Konkreta platser för händelserna

Tidpunkt för händelserna

Exakt tidpunkt

Originalspråk

Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar

Första publikation

ja

Språk

Utgivningstid

Sidantal

261

Förlag

Språk

Utgivningstid

Sidantal

303

Förlag

Språk

Översättare