Bokens titel. Om boken utkommit under olika titlar, visas här den första titeln.

Längs vattenbrynet

Typ

romaner
Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.

Beskrivning

Solveig von Schoultz har tidigare skrivit självbiografiskt - i De sju dagarna, Ansa och samvetet, Där står du, och Porträtt av Hanna - men aldrig lika direkt och personligt som i Längs vattenbrynet. Hon lyfter fram olika skeden av sitt liv, tider, händelser och människor som har präglat och format henne. Men det yttre skeendet är bara en del, väsentligast i denna svit av minnesbilder är den mänskliga och konstnärliga mognadsprocessen, "ett envist letande efter den egna kärnan".

"Det är inte fråga om några memoarer. Inte heller om vad jag rört vid i böckerna där bakgrunden finns med. Jag har bara gått längs stranden, ända bort till ställen där jag inte på länge har varit, och sedan har ett och annat kommit mig i tnakarna, varför det blev så och hur det blev, och hur det tar så lång tid att bli människa".

Personer, aktörer

Originalspråk

Textutdrag

Är jag två år när jag blir upphöjd av ödet?
Jag sitter på en soffa av blommig plysch, med svart träverk, i ett gammaldags rum med skär ampel i taket. Jag sitter insvept i en sjal, nån håller om mig.
Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar

Utgivningstid

Sidantal

149

Förlag

Språk

Översättare

Första publikation

ja

Utgivningstid

Sidantal

142

Förlag

Språk