Bokens titel. Om boken utkommit under olika titlar, visas här den första titeln.

Kryptan

Typ

romaner

Upphovsman

Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.

Beskrivning

Oktober 1891. Léonie Vernier gör ett märkligt fynd i en skog på landsbygden – en bortglömd grav, en krypta med mystiska inskriptioner. Hon hittar dessutom en samling tarotkort som påstås kunna styra över livet och döden.

Drygt hundra år senare kommer Meredith Martin till Frankrike för att forska kring kompositören Claude Debussy, men ett mystiskt foto av Léonie Vernier gör henne nyfiken på denna mystiska parisiska. Vart tog hon vägen? Föga anar Meredith att händelserna i det förflutna har bäring på nuet. När hon söker sig till skogsgläntan med kryptan inser hon plötsligt att hennes eget liv är i fara ...

Kate Mosse fick sitt stora genombrott med Labyrinten (2007). Kryptan är en fristående uppföljare.

(Norstedt)

Ämnen och teman

Platser för händelserna

Konkreta platser för händelserna

Exakt tidpunkt

Ämnesordskedjor

Originalspråk

Textutdrag

Den här berättelsen börjar i en stad av ben. I de dödas gränder. På de tysta boulevarderna och gångarna och i återvändsgränderna på Cimetiére de Montmartre i Paris, en plats som är bebodd av gravar och stenänglar, och där andar och spöken irrar omkring efter alla dem som glömts bort innan de ens hunnit kallna i sina gravar.
Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar

Första publikation

ja

Utgivningstid

Språk

Namn

Utgivningstid

Sidantal

685

Språk

Översättare

Utgivningstid

Sidantal

654

Förlag

Språk

Översättare