Bokens titel. Om boken utkommit under olika titlar, visas här den första titeln.

Fyrtornet vid världens ände och tre noveller

Typ

romaner

Upphovsman

Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.
Pärmbild
Pärmbild
Olika pärmbilder visas stora om du pekar eller klickar på den lilla bilden.

Beskrivning

I samma ögonblick som solskivan försvann under horisonten i väster, sköt en ljusstråle ut från toppen av det nybyggda fyrtornet på den lilla ön vid Kap Horn. Nu skulle fartygen inte längre riskera att ränna upp på de farliga klipporna i dessa stormiga farvatten och bli vrak. Arbetarna som hade byggt fyren gick ombord på ångaren Satan Fé, som satte kurs mot Buenos Aires, och endast fyrvaktarna blev kvar.
I fyrtio år hade Vasquez seglat på de sju haven, och nu tyckte te han att det skulle bli skönt att bli fyrvaktare och få det litet lugnare. Sommaren stod för dörren, och om tre månader skulle avlösningen komma.
Men det blev inte så lugnt som Vasquez hade tänkt sig. Det fanns vrakplundrare på ön, och de hade föresatt sig att döda fyrvaktarna och släcka fyren.

(baksidestext, Niloe)

Innehåller även:
Myteristerna på Bounty Blockadbrytaren
Ett drama i Mexiko

Personer, aktörer

Platser för händelserna

Konkreta platser för händelserna

Originalspråk

Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.