Bokens titel. Om boken utkommit under olika titlar, visas här den första titeln.

Dödlig smitta

Typ

romaner
Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.
Pärmbild
Pärmbild
Pärmbild
Olika pärmbilder visas stora om du pekar eller klickar på den lilla bilden.

Beskrivning

Torson av en svårt sargad äldre kvinna hittas på en soptipp. Är det fråga om ännu ett offer för den gäckande styckmördaren som härjar i delstaten? Det kan tyckas så, men Kay Scarpetta, första rättsläkare i Richmond, Virginia, upptäcker snart skrämmande skillnader mellan seriemorden och det nya fallet...

Doktor Scarpetta är plötsligt insnärjd i en mardrömslik härva av olösta mord. Ett dödligt virus av smittkoppstyp sprider skräck och förvirring. Spåren efter förövaren är få och svårtydbara. Och mördaren blir allt djärvare: Med "deadoc" (Dead Doctor?) som nätalias skickar han (eller hon?) via ett chattrum på Internet hotfulla meddelanden till Scarpetta, däribland en bild av mordoffret på brottsplatsen. Men medan "deadoc" hånskrattar ute i cyberrymden kommer Scarpetta allt närmare lösningen. Till sin hjälp har hon bland annat ett team av dataspecialister under ledning av Lucy, hennes älskade systerdotter, som nu avancerat till specialagent och teknisk dataanalytiker vid FBI.

Dödlig smitta är deckardrottningen Patricia Cornwells åttonde roman om den kvinnliga rättsläkaren Kay Scarpetta.

(baksidestext)

Konkreta platser för händelserna

Exakt tidpunkt

Originalspråk

Textutdrag

Natten föll ren och kall i Dublin och vinden ven och klagade utanför fönstret likt tusentals orgelpipor. Kastbyar fick de gamla rutorna att skallra och det lät som om andra och spöken rusade förbi därute.
Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar

Utgivningstid

Sidantal

318

Språk

Översättare

Första publikation

ja

Språk

Undertitel

en Kay Scarpetta-roman

Utgivningstid

Sidantal

298

Förlag

Språk

Översättare