Bokens titel. Om boken utkommit under olika titlar, visas här den första titeln.

Snablar!

Typ

romaner
Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.
Pärmbild
Pärmbild
Olika pärmbilder visas stora om du pekar eller klickar på den lilla bilden.

Beskrivning

Strax efter det att elefantungen Emilia ser dagens ljus på en cirkus i Finland träder en ny lag i kraft: det blir förbjudet att hålla vilda djur i fångenskap! Elefantmamman säljs till Tyskland och djurskötaren Sanna Tarkiainen, alias Lucia Lucander, förbarmar sig över den moderlösa och oönskade lilla Emilia.

Lucia ser ingen annan råd än att ge sig av till Ryssland, där inga EU-bestämmelser råder över de exotiska djuren, och försöka förtjäna sitt och Emilias uppehälle. De får snart sällskap och god hjälp av ryssen Igor, som lär upp Emilia till en kosackdansande elefant. Igor hyser dessutom planer på att äkta Lucia.

Efter många äventyr i Ryssland blir hemlängtan för stor för Lucia. Kosan ställs åter till Finland, varifrån det är tänkt att Emilia ska föras till Afrika – till sitt ursprung. Men vägen dit är mycket lång ... Lucia ger inte upp hoppet om att få Emilia till Afrikas savanner om de så ska gå halva vägen – åtminstone till Saima kanal för att därifrån kunna segla vidare.

(Brombergs)

Ämnen och teman

Konkreta platser för händelserna

Ämnesord

Originalspråk

Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar

Utgivningstid

Sidantal

222

Förlag

Språk

Översättare

Första publikation

ja

Utgivningstid

Sidantal

245

Förlag

Språk