Bokens titel. Om boken utkommit under olika titlar, visas här den första titeln.

Avskedsvalsen

Typ

romaner

Upphovsman

Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.
Pärmbild
Pärmbild
Olika pärmbilder visas stora om du pekar eller klickar på den lilla bilden.

Beskrivning

I en liten tjeckisk kurort korsar några människor varandras spår. Det är Ruzena, en vacker sjuksköterska som blivit med barn. Som far år barnet vill hon till varje pris ha en jazzmusiker i ropet, Klima, med vilken hon tillbringat en enda natt. Men Klima är djupt förälskad i sin hustru och trasslar in sig i lögner och förklaringar för att få Ruzena att göra abort.

In i bilden kommer också den politiskt belastade Jakub, som står i begrepp att lämna landet sedan han utfört en sista viktig handling. Och Dr. Skreta, kurortens chefsgynekolog, som kanske själv är far till alla de barn som avlats genom insemination på orten...

Avskedsvalsen svävar mellan verklighet och dröm, är på en gång lekfull och allvarlig. Och den politiska verkligheten i dagens Tjeckoslovakien ställs på ett oväntat sätt mot kurortens småborgerliga idyll.

(baksidestext)

Platser för händelserna

Exakt tidpunkt

Originalspråk

Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar

Utgivningstid

Sidantal

197

Språk

Översättare

Utgivningstid

Sidantal

320

Förlag

Språk

Översättare

Första publikation

ja

Språk