Bokens titel. Om boken utkommit under olika titlar, visas här den första titeln.

En vinter på Mallorca

Typ

romaner

Upphovsman

Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.
Pärmbild
Pärmbild
Olika pärmbilder visas stora om du pekar eller klickar på den lilla bilden.

Beskrivning

George Sand (1904-1876), pseudonym för Aurore Dudevant, född Dupin, är en av Frankrikes mest berömda författare. I En vinter på Mallorca berättar hon om sina intryck och upplevelser under en halvårslång vistelse på ön tillsammans med sina barn och sin älskare, Frédéric Chopin. Boken är i viss mån självbiografisk, men den är främst en reseskildring.

(baksidestext)
George Sands bitterljuva berättelse "En vinter på Mallorca" handlar om författarens vistelse på ön 1838 tillsammans med sin älskare, den lungsjuke Frédéric Chopin. En länge efterfrågad bok som nu kommer ut i en reviderad översättning. George Sand, pseudonym för Aurore Dudevant (1804- 1876), var en av dåtidens mest radikala feminister, vars idéer fick spridning långt utanför Frankrikes gränser. Hon är mest känd för sina idéromaner, men har även skrivet flera reseskidringar. (BTJ)
Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar

Utgivningstid

Sidantal

193

Förlag

Språk

Första publikation

ja

Utgivningstid

Språk

Utgivningstid

Sidantal

152

Förlag

Språk

Översättare

Lisätietoja

Lindskog, 2014