Bokens titel. Om boken utkommit under olika titlar, visas här den första titeln.

Liseys berättelse

Typ

romaner

Upphovsman

Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.

Beskrivning

Lisey Debusher Landon förlorade sin man Scott för två år sedan, efter ett tjugofemårigt äktenskap med djup och ibland skrämmande intimitet. Scott var en prisbelönt bästsäljarförfattare och en mycket komplicerad man.
När Lisey ska ordna upp papperna efter Scott, hittar hon en sorts skattjakt, en ”bol”, som Scott kallar det. Med hjälp av denna tar Scott henne genom alla de viktiga händelserna i deras äktenskap, och Lisey upptäcker att det fanns en plats dit Scott brukade gå – en plats som både skrämde och helade honom, som kunde äta honom levande eller ge honom de idéer han behövde för att leva. Nu är det Liseys tur att möta Scotts demoner, det är Liseys tur att åka till Booyamånen.
Det som börjar som en änkas ansträngning att gå igenom sin firade mans efterlämnade papper blir en resa nära döden in i det mörker han bebodde.
Liseys berättelse är Kings mest personliga och mäktiga roman hittills, och den handlar om kreativitetens källor, och kärlekens hemliga språk.

(baksidestext)
Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar

Utgivningstid

Sidantal

540

Språk

Översättare

Första publikation

ja

Språk

Utgivningstid

Sidantal

543

Förlag

Språk

Översättare