Bokens titel. Om boken utkommit under olika titlar, visas här den första titeln.

Djävulens alternativ

Samtida recension
Läs en samtida recension ur Resonerande bokkatalogen. Obs! Recensionerna kan innehålla spoilers, dvs. information som avslöjar intrigen.

Typ

romaner
Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.
Pärmbild
Pärmbild
Olika pärmbilder visas stora om du pekar eller klickar på den lilla bilden.

Beskrivning

Året är 1982. Amerikanska satelliter har avslöjat att ryssarna på grund av totalt felslagen skörd inom kort kommer att stå inför en omedelbar hungersnöd. Sovjet måste, trots förödmjukelsen vädja till USA om hjälp för att undgå en katastrof. Men inom Kreml är starka krafter i rörelse för att lösa frågan på annat sätt: genom krig.

Intensiv diplomatisk verksamhet pågår mellan samtliga stormakter. Samtidigt har två ledare för en ukrainsk frihetsrörelse, fast beslutna att störta regimen i Kreml, lyckats fly från sitt land och har nu hamnat i västtyskt förvar. Ett gäng kapare, som står i kontakt med de båda frihetskämparna, har lagt beslag på världens största oljetanker, fullastad med en miljon ton olja: friges inte de båda fångarna kommer man att spränga jättetankern i luften och ställa Europa inför den största miljökatastrofen i mänsklighetens historia.

Djävulen alternativ är ett nytt mästerprov av den man som kan göra anspråk på att kallas vår tids störste thrillerförfattare. I våldsamt dramatiska växlingar, i ständig förflyttning mellan världens stormcentra, har Frederick Forsyth format en thriller av samma slagkraft och spänning som Schakalen och Täcknamn Odessa.

(baksidestext)
Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar

Utgivningstid

Sidantal

509

Språk

Översättare

Första publikation

ja

Språk

Utgivningstid

Sidantal

354

Språk

Översättare