Bokens titel. Om boken utkommit under olika titlar, visas här den första titeln.

Ilonen talo

Typ

romaner

Upphovsman

Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.

Beskrivning

Kuvaus alkoholistiperheen arjesta maaseudulla. Ilonen talo sijaitsee Luhangalla Keski-Suomessa. Tomperin perheen levotonta elämää nähdään ja kerrotaan lapsen näkökulmasta. Isä on kuollut, äidille viina maistuu ja päässä muutenkin viiraa. Lukukokemus ei kuitenkaan ole ahdistava vaan jollain tavoin - iloinen.

"Illalla tuskin kykenen nukahtamaan nähdessäni itseni Jyväskylän kaduilla kävelemässä muodikkaassa farkkupuvussa, meikattuna ja monissa korvakoruissa, ja kuinka erinäköiset, erinimiset ja eri-ikäiset pojat haluavat kaikki seurustella kanssani, mutta minä olen ihastunut vain yhteen, jonka kanssa tulen kesälomalla käymään Luhangassa ja tapaan entiset luokkakaverini, jotka puhuvat ilman d-kirjaimia, jotka kulkevat huonoissa vaatteissa ja kadehtivat minua."
Ilonen talo (1996)

Ankeaa! Näin sitä luulisi, mutta Kreetta Onkelin kerronta ja kieli muovaavat ankealtakin kuulostavan aiheen jollain tavoin eloa tiukkuvaksi iloksi. - SI/ Sanojen aika

Platser för händelserna

Konkreta platser för händelserna

Exakt tidpunkt

Ämnesord

Originalspråk

Filmer

The following links will take you away from this site.

Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar

Första publikation

ja

Utgivningstid

Sidantal

148

Förlag

Språk