Bokens titel. Om boken utkommit under olika titlar, visas här den första titeln.

Den spanske älskaren

Typ

romaner
Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.
Pärmbild
Pärmbild
Olika pärmbilder visas stora om du pekar eller klickar på den lilla bilden.

Beskrivning

Julen blir inte som vanligt. Lizzie, jäktad fyrabarnsmor och yrkeskvinna i 30-års åldern, blir panikslagen när hennes tvillingsyster Frances plötsligt meddelar att hon vill åka till Spanien över jul. Detta bryter alla traditioner och för Lizzie känns Frances beslut som ett svek, eftersom hon för första gången inser att Frances lever ett eget liv med för Lizzie dolda sidor. Tvillingskapet visar sig vara något annat än en spegling. För Frances, som är researrangör med egen firma, är Spanienresan främst en arbetsresa, men den kommer att utvecklas till ett äventyr som kullkastar hennes tidigare värderingar och ger hennes liv en ny vändning. Hennes förhållande till "den spanske älskaren" visar sig innehålla många omtumlande överraskningar och komplikationer. Det annorlunda julfirandet blir även för Lizzies del början på ett omvälvande år, då hennes stabila mamma- och yrkesroll sätts på hårda prov. Den spanske älskaren får vi i mästerligt skildrade engelska och spanska miljöer följa detta tvillingpars spännande kamp med sin tillvaro och deras ställningstaganden till sina öden.

Ämnen och teman

Huvudpersoner

Konkreta platser för händelserna

Tidpunkt för händelserna

Exakt tidpunkt

Originalspråk

Textutdrag

NÅGON - ANTAGLIGEN NÅGOT av barnen, Robert skulle aldrig ha vågat - hade satt upp en poster på anslagstavlan i köket. Det var en liten poster tryckt i svart, ljusrött och gult med en löjlig teckning av en kvinna med vild frisyr som höll en glosögd kalkon i vingen. Under teckningen stod det med oregelbundna bokstäver: "Kvinnor och kalkoner mot julen."
Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar

Utgivningstid

Sidantal

350

Förlag

Språk

Översättare

Utgivningstid

Sidantal

340

Förlag

Språk

Översättare

Första publikation

ja

Utgivningstid

Språk