Bokens titel. Om boken utkommit under olika titlar, visas här den första titeln.

Livet en bruksanvisning

Typ

romaner

Upphovsman

Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.
Pärmbild
Pärmbild
Olika pärmbilder visas stora om du pekar eller klickar på den lilla bilden.

Beskrivning

I huset på nr 11 rue Simon-Crubellier har livet lämnat spår efter sig, som en omärklig förslitning. Här ekar det förflutna i trapphuset. Det finns en berättelse i varje prång. I varje rum står föremål och pockar på uppmärksamhet. Här hörs liv och rörelse, hundskall, barnskrik, skvaller och här härskar besvikelsens förgrämda tystnad. På besynnerliga vägar korsar människornas liv varandra, till synes oförenliga och ändå evigt länkade. Under ett och samma tak växer en hel värld fram, en värld av litterärt miniatyrmåleri, svindlande panoramor, pusselbitar, korsordsliknande upptåg; komplett med register, kronologisk översikt och planritning över huset.
Georges Perec föddes i Paris 1936 och avled 1982. Hans mästerverk Livet en bruksanvisning utkom första gången 1978. Det är en bok som med eftertryck styrker Perecs grundinställning att författaren i tvånget har sin största frihet, i leken sitt största ansvar. En bok att bosätta sig i.

(Bonnier)

Ämnen och teman

Personer, aktörer

Huvudpersoner

Platser för händelserna

Konkreta platser för händelserna

Exakt tidpunkt

Originalspråk

Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar

Utgivningstid

Sidantal

599

Språk

Översättare

Utgivningstid

Sidantal

618

Språk

Översättare

Första publikation

ja

Utgivningstid

Språk