Bokens titel. Om boken utkommit under olika titlar, visas här den första titeln.

Den gröna milen

Typ

romaner

Upphovsman

Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.
Pärmbild
Pärmbild
Pärmbild
Pärmbild
Olika pärmbilder visas stora om du pekar eller klickar på den lilla bilden.

Beskrivning

När Stephen King ursprungligen publicerade sin bestseller Den gröna milen i sex månatliga avsnitt, väntade miljoner läsare spänt på varje andlöst spännande ny del. Nu har för första gången alla sex volymerna samlats i en bok, så att du utan utbrott kan avnjuta Stephen Kings mästerverk från den andlöst spännande inledningsscenen till det gripande slutet.

På delstatsfängelset i Cold Mountain, i det ensamma cellblock som kallas för Den gröna milen, väntar samvetslösa mördare som den psykopatiske "Billy the Kid" Wharton och den besatte Eduard Delacroix på att dö fastspända i Gamla Gnisten, den elektriska stolen. De bevakas av fängelsevakter med mycket olika personlighet - från den humane Paul Edgecombe till den sadistiske Percy Wetmore. Men ingen av Den gröna milens invånare, vare sig av de goda eller onda, fångna eller vakande, har någonsin stött på någon som går att jämföra med den nye fången John Coffey, dömd att dö för våldtäkt och mord på två minderåriga flickor. Är Coffey en djävul i människohamn? Eller är han något helt annat?

Det finns fler märkliga ting mellan himmel och helvete än någon på Cold Mountain kan föreställa sig - och den sanning som gradvis träder fram gör det i chock på chock, via en berättelse som är bland de starkaste Stephen King hittills lyckats skapa.

(baksidestext)

Platser för händelserna

Konkreta platser för händelserna

Exakt tidpunkt

Originalspråk

Filmer

The following links will take you away from this site.

Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar

Utgivningstid

Sidantal

477

Språk

Illustratör

Lisätietoja

Första svenska uppl. 1997, utg. i 6 vol.

Första publikation

ja

Språk

Utgivningstid

Sidantal

446

Språk

Översättare