Bokens titel. Om boken utkommit under olika titlar, visas här den första titeln.

Snöjungfrun

Typ

romaner
Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.
Pärmbild
Pärmbild
Pärmbild
Olika pärmbilder visas stora om du pekar eller klickar på den lilla bilden.

Beskrivning

Rosberga gård, en fristad för kvinnor. De söker sig hit för att få tid för sig själva. Ingen man släpps innanför porten. Runtomkring brer skogen ut sig, snötyngd och tyst. Under en tät gran syns ett stycke rosa satäng fladdra för vinden … och en kvinnas kropp. Gårdens ägare är död, sannolikt mördad.
Hur har våldet kunnat nästla sig in på Rosberga? Har det trots allt funnits manliga besökare eller är mördaren en kvinna? Kom det onda inifrån?
Maria Kallio, en ung kvinnlig polis, får hand om fallet. Snart är hon mitt uppe i en intrikat mordutredning som tvingar henne att konfronteras med frågor om sexualitet och graviditet, om fysiskt och psykiskt våld. Hon värjer sig men blir allt mer personligt involverad, som människa, som kvinna. Så inträffar ännu ett mord, brutalt, sinnessjukt …

Finlands svar på Anne Holt heter Leena Lehtolainen. Med sina romaner om den unga polisen Maria Kallio självständig, tuff och sårbar har hon snabbt blivit den mest lysande stjärnan på krim-himlen. Hennes popularitet tycks inte känna några gränser och böckerna säljs i stora upplagor. Nu kommer hon äntligen ut på svenska.

(Bonnier)

Platser för händelserna

Konkreta platser för händelserna

Exakt tidpunkt

Originalspråk

Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar

Första publikation

ja

Utgivningstid

Sidantal

352

Förlag

Språk

Undertitel

kriminalroman

Utgivningstid

Sidantal

363

Språk

Utgivningstid

Språk