Bokens titel. Om boken utkommit under olika titlar, visas här den första titeln.

Märit

Typ

romaner
Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.

Beskrivning

Ing-Marie Eriksson är det stora löftet bland svenska romanförfattare just nu. Hennes debutbok "Märit" - som redan fått flera pris - berättar rättframt och enkelt om två små flickor på landsbygden och deras rörande förhållande till en vuxen, efterbliven flicka, Märit.
I en liten jämtländsk by för cirka tjugofem år sedan får vi möta de två flickorna. Tillsammans med Märit, som ständigt genomgår gåtfulla förvandlingar, upplever de världen och sinnena. I ett stadium är Märit ett obändigt, vackert, moderligt djur, som väcker barnens sensualitet, i ett annat går hon klädd i manskläder, i ett tredje väcks hennes begär som kvinna och hon beger sig ut på jakt efter män. För barnen är dessa upplevelser utanför det normalas gränser än skrämmande, hisnande, än fyllda av oändlig trygghet och värme, som kommer att följa dem genom livet.
Ur författarinnans rika upplevelsestoff från barndomen har romanen "Märit" sprungit fram, en ovanlig debut, mångtydig och engagerande.

(baksidestext)
Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar

Namn

Undertitel

roman

Första publikation

ja

Utgivningstid

Sidantal

256

Förlag

Språk

Utgivningstid

Sidantal

296

Förlag

Språk

Översättare