Letar du efter något att läsa? Hitta intressanta författare, böcker och nya läsupplevelser på Boksampo.fi.
Bokens titel. Om boken utkommit under olika titlar, visas här den första titeln.

Gränsland

Typ
romaner
Upphovsman
Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.
Pärmbild
Pärmbild
Olika pärmbilder visas stora om du pekar eller klickar på den lilla bilden.
Beskrivning
Han är ung. Han är stipendiat i Paris med uppdrag att översätta några klassiska franska poeter till sitt eget språk - estniskan. Han går på översättarkurs på universitetet och läraren, en elegant, väl bibehållen medelålders lektor gör honom till sin älskare. Han blir uppklädd, får bo i lektorns vackra lägenhet och bjuds ut på de verkligt fina restaurangerna. Men under dessa heta sommarveckor känner han en allt djupare sorg. Han är androgyn - i gränslandet. Han ser sina egna illa klädda landsmän trycka näsorna mot skyltfönstren. I Paris är det pengarna som räknas. Hans översättningsuppdrag går inte att fullgöra - estniskan och franskan kan aldrig mötas. Han begrundar den västerländska lyckan och vidtar till slut sina mått och steg.

Emil Tode skriver under pseudonym och Gränsland var den stora litterära sensationen i Estland när den kom ut hösten 1994.

(baksidestext)
Personer, aktörer
Konkreta platser för händelserna
Exakt tidpunkt
Originalspråk
Textutdrag
Hur var det nu du sa: "Du har så underliga ögon, det är som om du iakttog världen. Du är visst inte fransman?"
Ja, jag tror att det var dina första ord, Angelo, när du trädde fram ur det tomma vita solskenet, som en fotograferad gestalt ur framkallningsbadet på det vita pappret.
Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.
utgivningar
Första publikation
ja
Språk
Undertitel
[roman]
Utgivningstid
Sidantal
167
Språk
Översättare
Utgivningstid
Sidantal
174
Förlag
Språk
Översättare