Bokens titel. Om boken utkommit under olika titlar, visas här den första titeln.

Rykten om regn

Samtida recension
Läs en samtida recension ur Resonerande bokkatalogen. Obs! Recensionerna kan innehålla spoilers, dvs. information som avslöjar intrigen.

Typ

romaner

Upphovsman

Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.
Pärmbild
Pärmbild
Olika pärmbilder visas stora om du pekar eller klickar på den lilla bilden.

Beskrivning

För Martin Mynhardt är den vita överhögheten i Sydafrika den säkra grunden för hans liv i välstånd och vällust. En rad dramatiska händelser inträffar som tvingar honom till självprövning: oroligheter vid en av hans gruvor, konfrontation med barndomsmiljön på fädernefarmen där ett mord begås bland kaffrerna; samtidigt fälls hans bäste vän för samhällsfientlig verksamhet, hans son revolterar, hans älskarinna grips av polisen i samband med de svartas uppror i Soweto, hans hustru … hans bror …
De har alla vädjat till honom. Har han svikit?

Rykten om regn – rykten om befrielse. Det sydafrikanska rasproblemet i hela dess vidd. Och samtidigt reducerat till en fråga om medmänsklighet. (Baksidestext)

Ämnen och teman

Huvudpersoner

Platser för händelserna

Konkreta platser för händelserna

Exakt tidpunkt

Originalspråk

Textutdrag

Knott. En hel svärm av knott fastsmetad på vindrutan, och vindrutetorkarna ur funktion. Det är, hur meningslöst det än låter, den första minnesbild som anmäler sig var gång jag försöker erinra mig den där weekenden. Och det är faktiskt inte tillräckligt längre.
Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar

Utgivningstid

Sidantal

487

Förlag

Språk

Översättare

Första publikation

ja

Språk

Utgivningstid

Sidantal

487

Förlag

Språk

Översättare