Bokens titel. Om boken utkommit under olika titlar, visas här den första titeln.

Så mörk är natten

Typ

romaner

Upphovsman

Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.
Pärmbild
Pärmbild
Olika pärmbilder visas stora om du pekar eller klickar på den lilla bilden.

Beskrivning

En kall vintereftermiddag sitter James Farrell och ser solen gå ner över havet. Det är ett dygn sedan hans hustru dog på slottet Seton, det hem de delat i mer än fyrtiofem år. Och medan mörkret faller försöker han reda ut sitt liv och förstå hur han, som på intet sätt är en våldsam natur, kallblodigt har kunnat döda Sarah.
Men svaren är inte enkla att nå. Han får gå tillbaka till den tid då han ung begåvad violinist blev förälskad i Ella, Sarahs kusin. Och hur de i oförstånd satte kärleken på alltför stora prov och vilka följderna blev. Hans återblickar pendlar mellan Londons societetsliv, bohemliv i Prag och livet på Seton vid Cornwalls kust.
Så mörk är natten är en välskriven, hemsk och romantisk berättelse som sticker ut från de flesta samtida unga romaner genom sin kombination av klassisk engelsk romankonst, oanade vändningar, spännande skeenden och ett annorlunda tidsperspektiv.
Richard Mason, som i dag är tjugo år och studerar vid New College i Oxford, debuterar med denna roman som han skrev vid arton års ålder.

(Forum)

Personer, aktörer

Platser för händelserna

Konkreta platser för händelserna

Exakt tidpunkt

Originalspråk

Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar

Utgivningstid

Sidantal

327

Förlag

Språk

Översättare

Första publikation

ja

Språk

Utgivningstid

Sidantal

343

Förlag

Språk

Översättare