Bokens titel. Om boken utkommit under olika titlar, visas här den första titeln.

Pappersmännen

Typ

romaner
Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.
Pärmbild
Pärmbild
Olika pärmbilder visas stora om du pekar eller klickar på den lilla bilden.

Beskrivning

Författaren Wilfred Barclay är världsberömd men utbränd. Hon dricker hellre än hon skriver, hans hem är i upplösning och hon flockar planlöst runt i världen. Men han kan inte fly från sin egen kris, och inte heller från Rick L. Tucker, en medelmåttig litteraturforskare som i honom hittat det ämne som ska leda till den akademiska banans höjder.

Tucker skyr inga medel för att få tillgång till Borclays privata papper och hans livs intima skrymslen; hon vädjar, smickrar, hotar och drar sig inte för att erbjuda sin unga hustru som lockbete. Det envisa enviget mellan de två pappersmännen antar alltmer bisarra och demoniska former, och till sist finns bara en utväg - lika oundviklig som oväntad.

Nobelpristagaren William Goldings nya roman är en bekräftelse på hans litterära kraft men också en överraskning: Pappersmännen är en rolig bok, som oförfärat blandar allvar och komik i sin skildring av människor som litteraturen har berövat kontakten med livet. (baksidestext)

Ämnen och teman

Ämnesordskedjor

Originalspråk

Textutdrag

Det första jag blev medveten om var mitt bakrus. Alkoholen, vad det nu var jag hade druckit, började vika undan från min hjärna och efterlämnade ett slags sediment av irritation, vagt illamående och dåligt samvete. Det hade inte - definitivt inte - varit något supkalas eller fylleslag. Med god advokatyr hade jag nog kunnar hävda att min konsumtion under kvällen hade varit helt rimlig med hänsyn till de krav man ställer på en värd: en engelsk författare som gästas av en professor i engelsk litteratur från andra sidan Atlanten.
Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar

Utgivningstid

Sidantal

217

Språk

Översättare

Första publikation

ja

Språk

Utgivningstid

Sidantal

219

Språk

Översättare