Bokens titel. Om boken utkommit under olika titlar, visas här den första titeln.

Med havet som granne

Samtida recension
Läs en samtida recension ur Resonerande bokkatalogen. Obs! Recensionerna kan innehålla spoilers, dvs. information som avslöjar intrigen.

Typ

romaner

Upphovsman

Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.
Pärmbild
Pärmbild
Olika pärmbilder visas stora om du pekar eller klickar på den lilla bilden.

Beskrivning

Det unga nybyggarparet Maja och Janne bosätter sig på Stormskäret, den ständigt vindpiskade ön i den åländska havsarkipelagen. Här bygger de med egna händer sin stuga, här upplever de sin slitsamma vardag dikterad av havets stränga villkor, här föder Maja sina barn, här blommar deras kärlek oförfalskad och varm genom åren och håller dem uppe när de flyr undan engelsmännen under Krimkriget.

Anni Blomqvist har en inneboende berättarglädje, en naturlig syn på tingen, som gör att orden formar sig till osökta bilder för det hon vill ha sagt. Vad som växer fram ur hennes penna är ett åländskt skärgårdsepos av betvingande must och resning och med en mänsklig värme på djupet som känns uppbyggande i ordets finaste bemärkelse.

(baksidestext)

Huvudpersoner

Platser för händelserna

Konkreta platser för händelserna

Exakt tidpunkt

Originalspråk

Filmer

The following links will take you away from this site.

Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar

Utgivningstid

Sidantal

163

Förlag

Språk

Översättare

Första publikation

ja

Utgivningstid

Sidantal

163

Språk

Ingår i samlingsverket