Infall

Typ

novellsamlingar

Upphovsman

Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.
Pärmbild
Pärmbild
Olika pärmbilder visas stora om du pekar eller klickar på den lilla bilden.

Beskrivning

Infall är en uppsluppen och omtumlande samling korta berättelser, uppslag till filmer eller pjäser, anekdoter och reflexioner.
Vi får bland annat stifta bekantskap med slaktaren som förälskar sig i damen i hälsokostbutiken, hustrun som häller ut mannens konjak i rabatten med påföljd att han äter blomjord och får stelkramp, främlingslegionären som återvänder hem för att en sista gång få smaka finskt rågbröd och vetenskapsmannen som dränker sig efter att ha drabbats av insikten om alltings fåfänglighet, medan han i en båt talade in sin doktorsavhandling på band – i saluhallen köper änkan en gädda som har mycket att berätta...
Genomgående tema i Infall är livets mångfald, det verkliga livet som överträffar fantasin, bilden som ständigt gäckas av verkligheten.

Jouko Turkka (född 1942) har gjort sig känd som rektor för Teaterhögskolan i Helsingfors. Han är verksam som regissör och lärare.

(baksidestext)
Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar

Titel

Första publikation

ja

Utgivningstid

Sidantal

170

Förlag

Språk

Lisätietoja

Julk. myös 1990 Parasta kotimaista-sarjassa.

Titel

Utgivningstid

Sidantal

191

Förlag

Språk

Översättare