Bokens titel. Om boken utkommit under olika titlar, visas här den första titeln.

Anna Beata

Typ

romaner

Upphovsman

Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.
Pärmbild
Pärmbild
Olika pärmbilder visas stora om du pekar eller klickar på den lilla bilden.

Beskrivning

Anna Beata är inte mer än en tanig och förskrämd flickunge när hon anträder sin första resa genom det österbottniska höstmörkret. Hon ska tjäna som lillpiga hos Aptekarns i stan.
Hos den förmögna apotekarfamiljen behandlas hon väl - och ändå grips hon av en vettlös längtan bort över havet, när hon ser de åländska skutorna i hamnen. Men framkommen till Åland ställs hon inför en verklighet som illa stämmer överens med hennes drömmar.
När vi lämnar henne i bokens slut har hon flyttat till sin tredje tjänst, som ladugårdspiga på en vänlig åländsk prästgård. Och början till en stor kärlek skymtar fram.

Anni Blomqvists mästerliga tids- och miljöskildring känner vi redan väl från Maja-sviten. Och i denna nya roman har porträtten av kvinnor i arbete, vardagens sorg och glädje, samma starka lyskraft som där. Med Anna Beata utlovar Anni Blomqvist en ny klassiker.

(baksidestext)

Ämnen och teman

Personer, aktörer

Huvudpersoner

Konkreta platser för händelserna

Exakt tidpunkt

Originalspråk

Textutdrag

Det är morgon också i husets barnkammare där Anna Beata sitter med lille Alexander och kämpar med att få kängorna på honom. Hennes famn är allt för liten för den livliga pojken som vippar och nickar för att komma lös och ned på golvet och hon kämpar ivrigt för att hålla honom kvar så hon blir färdig att ta itu med annat som väntar på henne.
Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar

Första publikation

ja

Utgivningstid

Sidantal

158

Språk

Utgivningstid

Sidantal

191

Språk

Översättare