Bokens titel. Om boken utkommit under olika titlar, visas här den första titeln.

Klanernas uppbrott ; Stormen vaknar

Typ

romaner

Upphovsman

Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.
Pärmbild
Pärmbild
Pärmbild
Pärmbild
Pärmbild
Olika pärmbilder visas stora om du pekar eller klickar på den lilla bilden.

Beskrivning

Klanernas uppbrott
Sagan om Drakens återkomst, del 9:

Kring den legendariska staden Rhuidean samlas aielfolkets klaner för att hylla Rand som Draken återfödd. Man gör sig också beredd att tränga över den fjällkedja som skiljer Aielöknen från västerns länder och tåga mot Tar Valon. På så sätt vill Rand bevisa sin legitimitet för de mäktiga aes sedaierna. Men alla klaner erkänner inte Rand. De bryter upp under sin ledare, vilken gör anspråk på att vara den profetiorna siat om, och faller plundrande och härjande in i Cairhien på andra sidan fjällen. Nu finns inget annat val för Rand än att med sitt folk förfölja renegaterna.

Kretsen av vänner är nu spridd över hela världen: Min, den avsatte Siuan Sanche och hennes förtrogne Leane är på flykt undan Tornets nya härskare. De letar också efter andra fredlösa och fria aes sedaier för att kunna organisera ett uppror. Perrin, Faile och ogieren Loial kämpar mot trollockinvasionen i Tufloden. Elayne och Nynaeve jagar svarta ajah för att hindra dem att skada Rand. Shai’tans styrkor under De förlorade anfaller nu allt häftigare och kriget sprider sig till allt fler länder.

(Natur & Kultur)
Stormen vaknar
Sagan om drakens årterkomst, del 10:

Drakens värld ligger mycket fjärran från vår, eller ligger den kanske mycket nära? När ridån går upp möter vi ett land där man fortfarande lever i skräck för den stora katastrof som kallas ”världsfallet”, då spärrades Ondskans herre in i ett förseglat fängelse av de mäktiga aes sedaierna, förmedlare och kanaliserare av universums positiva psykiska energier. I sitt sista motangrepp lyckades dock ondskan drabba de manliga aes sedaiernas kraft med sin smitta. Detta ledde till kollektivt vansinne och deras ledare, kallad Draken, var den som drabbades hårdast. Världen störtades i kaos och länderna föröddes. Sägnerna säger att Draken ska återfödas en dag när världen på nytt befinner sig i fara och då ska han frälsa människorna ur den Ondes grepp. Men trots att tretusen år förflutit minns människorna ännu den stora katastrofen och fruktar Drakens återkomst lika mycket som de fruktar Ondskans herre. Tidens hjul vrider sig ständigt och tidsåldrarna avlöser varandra och nu är den tid kommen då legenderna vaknar till liv. Nu råder öppen kamp mellan Mörkrets Herre och Draken återfödd. Nu vaknar stormen. I denna den tionde delen av eposet når den orkanstyrka.

(Natur & Kultur)
Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar

Utgivningstid

Sidantal

416

Förlag

Språk

Översättare

Första publikation

ja

Språk

Utgivningstid

Sidantal

374

Förlag

Språk

Översättare

Utgivningstid

Sidantal

467

Förlag

Språk

Översättare