Letar du efter något att läsa? Hitta intressanta författare, böcker och nya läsupplevelser på Boksampo.fi.
Bokens titel. Om boken utkommit under olika titlar, visas här den första titeln.

De fyratiofem

Typ
romaner
Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.
Book cover
Book cover
Book cover
Book cover
Book cover
Olika pärmbilder visas stora om du pekar eller klickar på den lilla bilden.
Beskrivning
En dag i oktober 1585 kommer fyrtiofem gascognare till Paris för att bistå Henrik III i hans kamp mot hertigen av Guise och dennes bröder som vill rycka Frankrikes krona ur hans händer. Goscognarna bildar en skyddskår, som under namn av De fyrtiofem bekämpar Den heliga ligan, Guisernas hemlighetsfulla klan, i vilken kungens bror och förnämsta rival om tronen, hertigen av Anjou, inte helt oväntat dyker upp som ett slags galjonsfigur.
Men liksom i romanen om Diana (av vilken Den heliga ligan utgör en fristående fortsättning) är det den obetalbart rolige och snarfyndige narren Chicot som gäckar revoltmännens förhoppningar. Dianas tragiska livsöde kan dock ingen narr i världen göra något åt. Men innan det hunnit fullbordas, har hon fått sin rättmätiga hämnd på den man som bär ansvaret för hennes älskades död. En Dumas av bästa märke; spänning, välspunnen intrig och ett rasande gott humör.

(baksidestext, 1963)
Personer, aktörer
Exakt tidpunkt
Ämnesordskedjor
Originalspråk
Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.
utgivningar
Utgivningstid
Sidantal
312
Språk
Översättare
Lisätietoja
Första svenska upplaga 1847. Första upplaga i denna version 1963
Namn
Utgivningstid
Sidantal
180
Förlag
Språk
Översättare
Första publikation
ja
Språk