Bokens titel. Om boken utkommit under olika titlar, visas här den första titeln.

Jag reder mig nog

Typ

romaner

Upphovsman

Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.
Pärmbild
Pärmbild
Olika pärmbilder visas stora om du pekar eller klickar på den lilla bilden.

Beskrivning

Astrid flyttar från släktgården, där hon bott under hela sitt äktenskap med Lennart, som nyligen avlidit. Hon vill komma bort från minnen och påträngande släktingar.
Astrid är en begåvad, livsbejakande och känslomässigt rikt utrustad kvinna i femtiårsåldern, som levt i ett instängt äktenskap, där hon aldrig fått växa fritt. Hennes sorg rymmer en stark känsla av skuld för att hennes kärlek till Lennart tog slut.
I hennes liv finns en annan man, Birger - gift, med tre barn. De korta stunder de ses känner Astrid att allt stämmer och upplever en förtrolighet, sinnlighet och glädje som hon saknade i sitt äktenskap.
Klarsynt och med unik förmåga till inlevelse tecknar Gerda Antti ett oförglömligt porträtt av Astrid och hennes tankar och funderingar kring den viktiga roll som kärleken - lycklig som olycklig - spelar i människans liv. Livet på landsbygden och människorna i Astrids närhet, goda som onda, skildras med Gerda Anttis lika ofta drastiskt kärva som ömsinta humor. Hon har med denna roman skapat ett nytt mästerverk i klass med Ett ögonblick i sänder, hennes stora genombrott som författare.

(text från omslagsfliken)
Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar

Första publikation

ja

Utgivningstid

Sidantal

220

Förlag

Språk

Utgivningstid

Sidantal

248

Förlag

Språk

Översättare

Ingår i samlingsverket

Utgivningstid

Språk

Ingår i samlingsverket