Letar du efter något att läsa? Hitta intressanta författare, böcker och nya läsupplevelser på Boksampo.fi.
Bokens titel. Om boken utkommit under olika titlar, visas här den första titeln.

Åsnebrygga

Samtida recension
Läs en samtida recension ur Resonerande bokkatalogen. Obs! Recensionerna kan innehålla spoilers, dvs. information som avslöjar intrigen.
Typ
romaner
Upphovsman
Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.
Pärmbild
Pärmbild
Olika pärmbilder visas stora om du pekar eller klickar på den lilla bilden.
Beskrivning
Sven Delblanc har levt ett år i USA som gästprofessor i studentoroligheternas Berkeley. Åsnebrygga är hans inträngande, brett informativa rapport om dagens amerikanska verklighet. Men det är också en öppen redovisning av hans egen bakgrund och situation, en författares hänsynslösa självuppgörelse.
I dagboksromanen Åsnebrygga finns en rikedom av personliga upplevelser och intryck. Resonemang om sådant som USA:s inrikespolitik, att vara amerikans professor, studentradikalsimen, den amerikanske arbetaren, negerproblemen, hippierörelsen, massmedias informationsterror. Diskussioner om romanen, kritiken, pessimistisk domedagstro kontra radikal utvecklingstro. Självbiografiska skisser och minnisbilder, bl.a. i syfte att finna ut hur författarens individualism växte fram för att konfronteras med ett politiskt engageman.
Belönad med Stora romanpriset 1970.

(baksidestext, Aldus/Bonniers 1973)
Platser för händelserna
Konkreta platser för händelserna
Exakt tidpunkt
Originalspråk
Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.
utgivningar
Undertitel
dagboksroman
Första publikation
ja
Utgivningstid
Sidantal
208
Språk
Lisätietoja
Aldus/Bonnier, 1970 (Delfinserien: 375)
Första publikation
ja
Utgivningstid
Sidantal
188
Förlag
Språk