Bokens titel. Om boken utkommit under olika titlar, visas här den första titeln.

Det mörka tornet. 6, Sången om Susannah

Typ

romaner

Upphovsman

Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.
Pärmbild
Pärmbild
Pärmbild
Olika pärmbilder visas stora om du pekar eller klickar på den lilla bilden.

Beskrivning

SÅNGEN OM SUSANNAH
DET MÖRKA TORNET VI

Demonmodern Mia har bara ett enda mål i sikte: att ge liv åt sin son vid en förutbestämd plats på Manhattans East 60th Street. Hon har därför tagit Susannah Deans kropp i besittning och även, men hjälp av De tretton svarta, förflyttat Susannah till New York, sommaren 1999. En plats där Susannah känner sig fullkomligt ensam och vilse.

Fader Callahan, den 11-årige Jake Chambers och det talande husdjuret ”Billy-Bumbler” Oy följer efter för att i tid kunna rädda Susannah och därmed även förhindra en händelse som skulle komma att förgöra Det mörka tornet.

Samtidigt befinner sig Roland tillsammans med Susannahs make Eddie i Maine, år 1977, där de letar efter bokhandlaren Calvin Tower som jagas av gangsterbossen Enrico Balazar och hans gäng. Och medan sökandet pågår korsas deras väg av en helt okänd författare som precis kommit ut med sin första bok. Hans namn är Stephen King … (baksidestext)

- - -

Romansviten Det mörka tornet är Stephen Kings livsverk - ett myllrande rikt fantasiepos som för oss in i världar fulla av skönhet och grymhet, mod och förräderi, magi och stor berättarkonst. Roland av Gilead, den siste revolvermannen i en värld som gått vidare in i natt, närmar sig slutet på sitt sökande. Men ännu hindras han i sitt sökande. Innan vägen till Tornet står öppen måste tre av hans färdkamrater rädda Susannah, som förts bort genom rum och tid. Och Roland själv måste tillsammans med Eddie lämna sin värld för att möta en man som kanske kan ge dem nyckeln till mer än en verklighets öde. Och till Det mörka tornet, som nu är nära.

"Sången om Susannah är med bred marginal den hittills bästa romanen i serien ... Jag kan bara uppmana er att ansluta er till färden."- Matt Thorne, Independent

(BTJ)

Huvudpersoner

Platser för händelserna

Exakt tidpunkt

Ämnesord

Originalspråk

Textutdrag

"Hur länge stannar magin?"
Först besvarade ingen Rolands fråga, och följaktligen upprepade han den, men den här gången tittade han tvärs över prästgårdens vardagsrum på Henchick av mannifolket, som satt bredvid Cantabm gift med en av Henchicks många sondöttrar. De båda männen höll på manniernas vis varandra i hand. Den äldre av dem hade förlorat en sondotter samma dag, men sörjde han henne gick känslan i så fall inte att utläsa ur hans orörliga, samlade ansikte.
Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar

Första publikation

ja

Språk

Utgivningstid

Sidantal

473 , [10] kuvalehteä

Förlag

Språk

Översättare

Illustratör