Bokens titel. Om boken utkommit under olika titlar, visas här den första titeln.

Stormen

Typ

romaner

Upphovsman

Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.

Beskrivning

Bombay 1884. Med Dunquerque som destinationsort mönstrade Joseph Conrad ombord på fullriggaren Narcissus som andre styrman. I besättningen ingick en svart amerikan vars sjukdom och gåtfulla beteende kom att bli underlag för ett av Conrads mest beundrade verk.

Negern på Narcissus är berättelsen om en gastkramande resa till havs och författaren skildrar mästerligt en stormnatt när manskapets liv är i fara. Romanen handlar om de mänskliga reaktioner och beteenden som utlöses bland besättningen genom den intrigante och mystiske skeppskamraten.

Negern på Narcissus är en prosadikt om människan och elementen och en hyllning till sjömännen, havets "livstidsfångar". Etthundra år efter originalutgåvan 1897 publiseras romanen för första gången med författarens berömda förord i svensk översättning - Joseph Conrads literära manifest.

(bookLund förlag)
Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar

Undertitel

[en historia från sjön]

Utgivningstid

Sidantal

270

Förlag

Språk

Översättare

Utgivningstid

Sidantal

150

Förlag

Språk

Lisätietoja

Korrigerad och moderniserad bearbetning av 1. uppl. i denna övers., 1948. Första svenska uppl. 1937. Första uppl. i denna version 1997. - Även utg. med titeln: Stormen.

Första publikation

ja

Språk

Utgivningstid

Sidantal

198

Förlag

Språk

Översättare