Bokens titel. Om boken utkommit under olika titlar, visas här den första titeln.

Nemesis, eller, Lika för lika

Typ

romaner
Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.
Pärmbild
Pärmbild
Olika pärmbilder visas stora om du pekar eller klickar på den lilla bilden.

Beskrivning

Redaktör Stenbrott har intet ont anande i en ledare i sin tidning påmint om historiens dom även över mäktiga nationer. Men nu i terrorns tid kan man kanske inte skriva som han har gjort - ostraffat.

Har han i själva verket stött den internationella terrorismen? Finns det i så fall någon plats där han kan känna sig trygg?

Han tvingas fly undan ett alltmer tätnande hot och söker sig till sin ensamma sommarstuga vid havet. Snart måste han fly också därifrån. En tillfällig fristad i den lokala prästgården känns osäker. På vems sida står prästen när det verkligen gäller?

Rosemarie Stenbrott är långt borta: i Sankt Petersburg, i Kalifornien, I Los Angeles. När hon återvänder för att ingripa möter hon en märklig mördare som har tagit maken i sitt beskydd.

(Fontana)

Ämnen och teman

Platser för händelserna

Originalspråk

Textutdrag

Redaktör Stenbrott, även kallad S.O.S, var en på allt sätt vänlig, behaglig och kort sagt sympatisk person. Han var mera bekymrad än den bekymrade själv och mera glatt överraskad än den överraskade och därför stack sig folk gärna in hos honom.
Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar

Första publikation

ja

Utgivningstid

Sidantal

179

Språk

Utgivningstid

Sidantal

209

Förlag

Språk

Översättare