Bokens titel. Om boken utkommit under olika titlar, visas här den första titeln.

Den lilla trumslagarflickan

Typ

romaner

Upphovsman

Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.
Pärmbild
Pärmbild
Pärmbild
Pärmbild
Olika pärmbilder visas stora om du pekar eller klickar på den lilla bilden.

Beskrivning

Det började med ett bombattentat mot en lägre tjänsteman vid Israels ambassad i Bonn. Tätt efter polis och räddningsmanskap kom anonyma tyska säkerhetsmän till den tidigare så fridfulla förorten; och efter dem kom grupper av ännu mer anonyma israeliska terroristbekämpare som berördes mindre av förödelsen än av möjligheten att kanske kunna spåra upp och likvidera en hittills oåtkomlig grupp arabiska terrorister. Terroristbekämparna för sitt eget smutsiga krig vidare från Tyskland till England, Frankrike, Libanon och Israel, med en skoningslös målmedvetenhet som inte ger utrymme för eftertanke eller medmänsklighet.
Ingen kan infiltrera den arabiska terroristgruppen; den godtar bara pålitligt folk, folk som är beredda att dö för sin kamp.
Den israeliska säkerhetstjänsten måste skapa sin egen terrorist. Den lilla trumslagarflickan blir deras terrorist, skapad i detta enda syfte, för att kastas ut i detta okända krig, en schackpjäs i ett stort och labyrintiskt spel där reglerna ständigt förändras och dagens vän kan vara morgondagens fiende.
I sin nya roman tar John le Carré upp den oförsonliga striden mellan Israel och de fördrivna palestinierna, ett krig utan hjältar eller skurkar, där rätt och orätt glider in i varandra så oförmärkt och försåtligt att de inte längre kan skiljas åt, ett skumraskkrig där det verkliga offret är de inblandades anständighet och medmänsklighet.

(text från omslagsfliken)

Huvudpersoner

Konkreta platser för händelserna

Exakt tidpunkt

Ämnesord

Originalspråk

Filmer

The following links will take you away from this site.

Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar

Utgivningstid

Sidantal

520

Förlag

Språk

Översättare

Utgivningstid

Sidantal

501

Språk

Översättare

Första publikation

ja

Språk